Hulploketten

Op deze pagina vind je contactinformatie voor:

- het inschakelen van zorgaanbieders bij jou thuis
- het op weg helpen met je zorgvraag, door contact met de NIK coördinator in jouw regio
- advies voor het aanvragen en organiseren van zorg via een onafhankelijke cliëntondersteuner
- contact met 'Het Juiste Loket', een instantie die je kunt bellen voor de juiste weg voor een vergoeding, toegang tot ondersteuning of bij knelpunten

Alle kindzorg bij jou in de buurt
Alle kindzorg bij jou in de buurt

Op de website ‘Zorg in uw buurt’ vind je een actueel landelijk overzicht met contactgegevens van alle (zorg)aanbieders actief in de medische kindzorg.

Ga naar 'Zorg in uw buurt': https://www.kinderpalliatief.nl/zorg-in-uw-buurt  

- Tekst inklappen
Advies en ondersteuning door de regionale Netwerken Integrale Kindzorg (NIK)
Advies en ondersteuning door de regionale Netwerken Integrale Kindzorg (NIK)

Nederland telt zeven regionale Netwerken Integrale Kindzorg die in een landelijke samenhang werken en waarin de (academische) kinderziekenhuizen en revalidatiecentra en eerstelijns zorgorganisaties en zelfstandigen (ZZP’ers) nauw samenwerken. Denk aan medische en verpleegkundige zorg, psychosociale zorg, spirituele zorg en zingeving maar ook onderwijs, cliëntondersteuning, gemeentelijke diensten zoals wijkteams en anderen. Hier een overzicht van de zeven regio’s: 

- Tekst inklappen
Advies bij het aanvragen of organiseren van zorg
Advies bij het aanvragen of organiseren van zorg

Wil je hulp of advies bij het aanvragen of organiseren van de zorg voor jouw kind? Het recht op een onafhankelijk cliëntondersteuner die jou kan helpen is wettelijk vast gelegd. Onafhankelijke cliëntondersteuning is gratis en is beschikbaar vanuit jouw gemeente of via het zorgkantoor. Lees meer over cliëntondersteuning op de website Regelhulp van de rijksoverheid. Organisaties die je hierin verder ondersteunen zijn op die website opgenomen onder 'Organisaties voor cliëntondersteuning'.

Bezoek: https://www.informatielangdurigezorg.nl/onderwerpen/c/clientondersteuning

- Tekst inklappen
Vind het juiste loket
Vind het juiste loket

Wanneer je vastloopt in het vinden van de juiste weg voor een vergoeding, toegang tot ondersteuning of als je knelpunten ervaart in de overdracht van zorg, dan kan je contact opnemen met Juiste Loket.

Bezoek de site: https://www.informatielangdurigezorg.nl/contact of met de coördinator van het Netwerk Integrale Kindzorg in jullie regio. 

- Tekst inklappen
Branche Integrale Kindzorg
Branche Integrale Kindzorg

Op de website van Brancheorganisatie Integrale Kindzorg vind je een handig overzicht van alle kinderthuiszorgorganisaties die voldoen aan de eisen van de branche.  

Link: https://www.binkz.nl/portfolio-category/ktz 

- Tekst inklappen