Werkgebied

De regio van NIK Limburg & Zuidoost Brabant

Nederland heeft zeven regionale Netwerken Integrale Kindzorg. Samen hebben we een landelijke dekking en alle zeven NIK werken ook nauw met elkaar samen. De NIK zijn onderdeel van het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg. Het werkgebied van NIK Limburg & Zuidoost Brabant bestrijkt de hele provincie Limburg en een stuk van Brabant (zie plattegrond). 

Heb je een kind dat intensieve e/o kinderpalliatieve zorg nodig heeft en woon je in een van de dorpen/steden die horen bij NIK Limburg & Zuidoost Brabant? Dan staat een hele lijst van (zorg)professionals voor jou en je kind klaar! Denk bijvoorbeeld aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum Plus (MUMC+), het Zuyderland Medisch Centrum of het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Maar ook andere organisaties als Villa Expertcare Waalre, Adelante en verschillende kinderthuiszorgorganisaties zijn vertegenwoordigd. Verder is er een ruim aantal rouw- en verliestherapeuten aangesloten bij ons NIK, zoals R-au en verliesbegeleiding, Meeleven Verliesbegeleiding, De Rouwstap en Praktijk Gerdie van Zon. En ook organisaties als het Centrum voor ademhalingsstoornissen bij Kinderen (CASK), de Netwerken Palliatieve zorg, Ziezon onderwijsconsulenten en huisartspraktijken als De Notenboom en Daalhof zijn bij ons netwerk aangesloten. 

Zorg in uw buurt

Bent u op zoek naar een zorgorganisatie die respijtzorg biedt, een verpleegkundig kinderzorghuis of kinderhospice, een (kinder)ziekenhuis of een andere zorgorganisatie voor uw kind in uw buurt?

In de databank van ‘Zorg in uw buurt’ vindt u een actueel regionaal overzicht met contactgegevens van (zorg)aanbieders voor kinderpalliatieve zorg. U kunt filteren op soort organisatie, op naam van de organisatie of op postcode/woonplaats. Een actueel landelijk overzicht vindt u op de website van het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg


Zorg in uw buurt