Nieuws

Ook in 2021 hebben we het netwerk ‘rond-laten-zingen’ in de regio

Ook in 2021 hebben we het netwerk ‘rond-laten-zingen’ in de regio

Afgelopen jaar stond, zoals bij eenieder, ook voor het Netwerk Integrale Kindzorg Limburg & Zuidoost Brabant in het teken van Corona. Het heeft ons echter niet alleen vervelende en slechte dingen geleerd. Corona heeft ons geleerd dat zoomen, teamen en een online-community ook kunnen zorgen voor verbinding!


Netwerkbijeenkomsten en webinar ‘Rouwtaal’

In 2020 waren we voortvarend aan de slag gegaan met het organiseren van een mini-symposium binnen de regio dat helaas niet door kon gaan. We hadden onze hoop daarna volledig op het eerste kwartaal van 2021 gevestigd. Maar helaas… ook dat lieten de Corona-regels niet toe.
Wel organiseerden wij, in samenwerking met Milanda Houben (R-au verliesbegeleiding) en Angelique Schlicher (De Rouwstap), een mooi webinar waarbij vele mensen aansloten en waar we zeer enthousiaste reacties op kregen. Het doel van de webinar was om te leren elkaar te begrijpen in het rouwproces. Op de prachtige locatie van de Ronald McDonald Kindervallei verzorgden we een mooie avond.

Gedurende het jaar organiseerden we ook zeven netwerkbijeenkomsten. Hiervan waren er vijf online en twee live. In januari en november was er de mogelijkheid om elkaar live te ontmoeten en dit hebben we dan ook direct ‘gevierd’ met een borrel na onze bijeenkomst.


We worden steeds vaker gevonden

Naast de reguliere bijeenkomsten namen we als netwerk deel aan een heel aantal webinars, informatiesessies, luistersessies en presentatie-avonden. Ook was er een mooi interview met onze netwerkcoördinator te lezen in Dagblad de Limburger (pagina 56-57). Zo hebben we het netwerk ook in 2021 ‘rond-laten-zingen’ in de regio. We merken dat we steeds vaker gevonden worden door organisaties die niet direct betrokken zijn bij ons NIK en ook ouders weten ons gelukkig steeds beter te vinden.


Nieuwe netwerkcoördinator

2022 start met een verandering: Monique Christophe heeft haar rol als netwerkcoördinator losgelaten. Deze functie wordt per 10 januari jl. ingevuld door Romy van den Booren. Met Romy als coördinator zal het netwerk het komend jaar weer verder de regio intrekken en hopen we dat we elkaar live kunnen ontmoeten en naast de bestaande verbindingen, ook weer nieuwe verbindingen aan kunnen gaan.