Agenda

Workshop Rouwstorm in het gezin

20-6-2024
Workshop Rouwstorm in het gezin

De Netwerken Palliatieve Zorg Noord en Midden - Limburg en Netwerk Integrale Kindzorg organiseren gezamenlijk een workshop en nodigen u van harte uit voor deelname.

 

De slingerbeweging tussen wanhoop en vertrouwen, liefde en woede, gaan en blijven, weerstand en overgave. 

Deze interactieve workshop gaat over de flinterdunne scheidslijn tussen leven en overleven op het moment dat zich een Rouwstorm in het gezin aandient. 
We zoomen in op de impact en de veerkracht die in een gezin ontstaat na de boodschap dat een van de gezinsleden zal komen te overlijden.

 • Hoe ga ik om met alles wat op me afkomt?
 • Wat wil ik graag anders doen?
 • Hoe kan ik gericht en bewust vragen om wat ik nodig heb en aan wie?
 • Mag ik mijn eigen koers varen en hoe houd ik dan mijn roer recht?

 

Ter inspiratie

Ter voorbereiding op de workshop willen we je uitnodigen om je zelf de volgende vragen te stellen en je antwoorden mee te brengen naar deze workshop.

 • Waar ontmoet ik bij mijzelf knelpunten in contact/ verbinding met cliënt/ familie? 
 • Welk gedrag laat ik zelf zien als ik getriggerd word in het contact/ verbinding met de cliënt/ familie?
 • Welke leervraag heb ik zelf ten aanzien van het onderwerp, Rouwstorm in het gezin?

 

Sprekers

Romy van den Booren is sinds 2022 werkzaam bij het Kenniscentrum Kinderpalliatieve zorg. Van huis uit is ze pedagoge en in haar werk komt ze veel in aanraking met gezinnen die met een rouwproces te maken krijgen of hebben, ook met levend verlies. Hier horen ook andere vragen binnen de complexe medische kindzorg bij of wanneer een ouder overlijdt, waar kun je dan terecht voor het gezin? De juiste hulp, op het juiste moment en op de juiste plek is dan heel waardevol. Daarin maak je samen het verschil. www.niklimburg.nl www.kinderpalliatief.nl 

Francy op het Roodt is psychosociaal therapeut rouw/ verlies/ trauma en heeft een eigen praktijk in Beesel. Francy biedt psychosociale begeleiding aan jongeren en volwassenen. Dit doet ze vanuit een ervaringsgerichte benaderingswijze. Puurheid, vertrouwen en integriteit zijn hierbij haar uitgangspunt.                         
‘Op hetgeen je overkomt heb je geen invloed, de kracht van mogelijkheden zit in de wijze hoe je het draagt’. www.praktijkgewoonik.nl

 

Doelgroep

Professionals uit de Netwerken Palliatieve Zorg van Noord en Midden–Limburg.

Locatie en tijd

Datum en tijdstip: 20 juni 2024 van 14.30 – 16.30, inloop vanaf 14.00.      
Locatie: Gemeenschapshuis Kepèl, Zaal ‘Hub’, Kerkstraat 27, Panningen

Parkeren

In de nabijheid van Gemeenschapshuis Kepèl is voldoende parkeergelegenheid.

Accreditatie

Er wordt geen accreditatie aangevraagd.

Aanmelding en kosten

 • Deze workshop wordt u aangeboden door de netwerken Palliatieve Zorg van Noord en Midden Limburg. Deelname is gratis.
 • Het maximaal aantal deelnemers is 50 personen.
 • Wij verzoeken u vriendelijk om u aan te melden via de website van Palliatieve Zorg Limburg (zie het aanmeldformulier onderaan die pagina).
 • Desgewenst ontvangt u een bewijs van deelname. Dit kunt u na afloop aanvragen via het e-mailadres: npz@viecuri.nl o.v.v. ‘Workshop NIK 20-06-2024. 

Informatie

Voor meer informatie over deze bijeenkomst of het netwerk kunt u terecht bij:

 

Zie HIER de pdf van deze uitnodiging.

 

Netwerk Palliatieve Zorg Noord-Limburg

Het Netwerk is een samenwerkingsverband van Allerzorg, Buurtzorg, Cohesie (coöperatie huisartsen), Coöperatie Liz, De Zorggroep, Hospice Doevenbos, Hospice Mariaweide, Hospice ’t Plattelandshoes, Hospice Zenit, La Providence, Sint Jozef Wonen en Zorg, Stichting Proteion, Thuiszorgcentrale Nederland, Toon Hermans Huis, VieCuri Medisch Centrum, Vincent van Gogh Instituut, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, Zorgcentrum Vincent Depaul en de gezamenlijke zorgvragers.  

Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Limburg

Het Netwerk is een samenwerkingsverband van De Zorggroep, Land van Horne, Proteion, SJG Weert, Laurentius Ziekenhuis, Pergamijn, Daelzicht, Koraal Groep, Meditta, Franciscus Hospice Weert, Buurtzorg, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ), Stg Eindzorg, Toon Hermans Huizen en de gezamenlijke zorgvragers.

Netwerk Integrale kindzorg

NIK is een samenwerkingsverband van professionals uit verschillende organisaties en disciplines. Ziekenhuizen, huisartsen, artsen voor verstandelijk gehandicapten, paramedici, kinderthuiszorgorganisaties, verpleegkundig kinderdagverblijven en kinderzorghuizen, maatschappelijk werkers, rouw- en verliestherapeuten, geestelijk verzorgers, apotheken, vrijwilligersorganisaties, het onderwijs en het Centrum Jeugd en Gezin werken allemaal samen in NIK Limburg & Zuidoost-Brabant.

De netwerken stellen zich tot doel de zorg aan de mens die in de palliatieve fase verkeert te optimaliseren en organiseren in dat kader onder meer bijeenkomsten over onderwerpen en problemen die zich in de palliatieve en terminale fase voor kunnen doen. 

‹ Back to List